9 Eylül 2012 Pazar

DR GÜRKAN KUBİLAY'DAN KIRIŞIKLIK İÇİN TARİFLER

Dr gürkan kubilay tatlı badem yağını agız çevresinde oluşan kırışıklıklar için çok faydalı oldugunu star tv  de yayınlanan bir proğramda açıkladı.Her gün sabah akşam olmak kaydıyla tatlı badem yagını dairesel hareketlerle agız çevresindeki kırışıklık olan bölgeye masaj şeklin de sürülmesi gerektiğini söyledi.
 bir başka tarif ise :yarım su bardağı zeytinyağını  150 gr ezilmiş kabak çekirdeğini karıştırıp kırışıklık olan bölgeye uygulanır.kabak çekirdeği çinko .fosfor.,e vitamini ve daha bir çok besin değerini ihtiva eder ayrıca  son araştırmalara göre kabak çekirdeğinin hayati önem taşıyan bir amino asit olan arginin içerdiğini de göstermiştir.yaraların çok çabuk iyileşmesinde etkendir.omega 3 içeririr .
bir başka tarif ise:bir avakadonun içini çatalla ezip tüm yüze  uyguluyoruz. bunu da hafta 2 kez yapmak kaydıyla..

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI;Bu yagı her gece tüm yüze uygulanır.
hindistan cevizi yağının faydaları ise şöyle:Tatlı, hoş bir kokuya sahip olan doğal Hindistancevizi yağı, antioksidan özelliğiyle erken yaşlanma belirtilerine karşı cildi korur ve kalıntı bırakmaksızın cilt tarafından kolaylıkla emilebilir. Kırışıklıkları önlemek için birebir
Ayrıca Hindistancevizi yağı, daha güçlü, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak için mükemmel bir saç bakımı ürünüdür. Saç derisinde kan dolaşımını hızlandıran bu bitkisel yağ, saçların nemlenmesine ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Bunun için bir miktar avucunuza hindistan cevizi yağı alın ve saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Daha sonra uçlarına da biraz uyguladıktan sonra bir havluyla ya da bezle saçınızı sarıp bir saat kadar bekleyin ve her zamanki gibi saçlarınızı şampuanlayın.
Hindistan cevizi yağının diğer bir kullanım şekli de onu bir miktar şeker ile karıştırıp, yüzünüze ve vücudunuza masaj yapmaktır. Böylelikle cildinizde peeling etkisi yaratmış olursunuz ve kan dolaşımınız da hızlanır.
Bir başka kırışıklık için tarifi ise şöyle:E vitamini kapsülü 3 tanesini bir kabın içine döküp üzerine  2çay kaşığı yoğurt ekleyip 1çay kaşığı limon suyu ekliyoruz yarım çay  kaşığı bal ekleyip tüm yüzde 10 dk bekletiyoruz yüzümüzü önce ılık suyla daha sonra soğuk suyla yıkayıp işlemi tamamlıyoruz.
Bunları doktor dan  duyup yapmamak olmaz düzenli yaptığımız taktirde cidden işe yarayacağını düşünüyorum sonuçta içinde kimyasal paraben vs.. kötü hiç bir şey yok  söylemesi benden denemesi sizden:)
sevgiler
 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...