6 Nisan 2012 Cuma

Yüz Şeklinize Göre Gözlük Seçimi!



Kare şeklinde yüz : Yüzünüzdeki sert geçişli olan hatları yumuşatmak, hafif oval veya seksi kedi gözlü modellere gitmek doğru olacak.Geometrik modellerden uzak durun!

Oval şeklinde yüz : Yumurta şeklinde yüzünüz varsa, hemen hemen en klasik yüz şekli kategorisine girmişsinizdir.Ve sen şanslınki gözlük alışveriş yaparken sana hangi modelin yakışacağını düşünmek yok gibi birşey çünkü oval yüz tipine her model yakışır diyebilirim: Kare, yuvarlak, damla model hiç farketmez!

Yuvarlak şeklinde yüz : Küçük alın, dolgun yanaklıysanız buraya doğru gelin! Eğer yuvarlak hatlı bir yüzünüz varsa bunu gözlükler tercihinizde dengelemek daha doğru olacak.Dikdörtgen veya kare olanlar gibi geometrik tonları deneyin.Ayrıca, büyük bir yuvarlak yüz hattınız varsa, küçük çerçeveler bu görünümü yumuşatabilirsiniz aksi takdirde sadece yüzünüzde daha büyük görünmesini sağlarsınız…

Kalp şeklinde yüz : Gölgeler altındaki kalp şeklini dengelemek için yüz tipinizin aksine güneş gözlüğüne gitmek gerekir, o yüzden damla model yani Aviator modeller sizin için uygun! Ayrıca kedi gözleri ya da çerçevesiz modelleride yumuşak bir görünüm için deneyebilirsiniz.

Dörtgen şeklinde yüz : Yüz şekliniz daha uzun olduğunda, dikdörtgensiniz demektir.Yuvarlak veya kare şekilli güneş gözlüğü tercihine gidebiliriz! Dikkat etmeniz gereken detay dar modelli gözlüklerden kaçınmaktır!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...