27 Mayıs 2012 Pazar

GÖZ ALTI MORLUĞU'NUN SEBEPLERİ VE ÇARELERİ?

Göz ve Göz Çevresinde Oluşan Morlukların Sebepleri
1. Kılcal damarların kan sızdırması
2. Güneş ışınlarına maruz kalma
3. Alerjiler, astım ve egzama
4. İlaç kullanma
5. Dengesiz beslenme
6. Yorgunluk, uykusuzluk
7. Yaşlanma
Bu lekelerin en belirgin nedeni cildin zamanla incelmesi ve buna bağlı olarak kılcal damarlarımızın belirginleşmesidir. Güneş ışınları bu sorunu arttırabilir. Diğer bir neden de alerjiler ve yüksek ateşli olarak geçirilen hastalıklardır. Bunun dışında bazı besinler, kedi tüyü kaşıntısı, polenler, hapşırma ve göz sulanmalarına neden olabilirler. Bu insanlar gözlerini ovuşturmadan edemedikleri için bunun sonucunda yine kızaran ve dışı moraran gözler olarak bize yansır. Ama göz altındaki morluklar genelde kalıtsaldır. Genellikle çok açık tenli ve göz çukuru derin olan insanlarda daha belirgin olur. Fizyolojik nedenler arasında ise, aşırı tuz tüketimi, sigara içmek, kalp hastalıkları, böbrek ve karaciğer hastalıkları ilk akla gelenlerdir. Uykusuzluk, kansızlık ve demir eksikliği de gözaltı morluklarının oluşmasına neden olabilir.
Gözaltı morluklarından kurtulmak için alınabilecek önlemler;
Her şeyin başında vücudunuzu susuz bırakmamaya özen gösterin, göz çevresi çok hassastır onun için gözlerinizi güneşten korumaya özen gösterin, düzenli olarak uyumaya özen gösterin uykusuz kalmayın, yüzünüzü soğuk su ile yıkayın ve tuz tüketimini azaltın, bol bol sebze meyve ve balık tüketin. Bunların dışında üzüm çekirdeği extresi, C vitamini takviyesi ve bazı diğer antioksidanlar kılcal damarlarımızın güçlenmesine ve cildin gelişmesine katkıda bulunur.
Uzun süre bilgisayar başında oturmak, tek noktaya konsantre olmak gözlerinize yorup göz altlarınıza zarar verir. Arada bilgisayar başından kalkıp, gözlerinizi dinlendirin
- K vitamini içeren kremler kullanın.



- Aşırı güneş, solaryum, yapay ışıklar gözaltı bağ dokusunu zayıflatarak gözlerinize zarar verir. UV filtreli güneş gözlüğü kullanmaya dikkat edin.
- Yeşil çay, siyah çay diüretik etkileri ile ödemleri azaltacaklar. Bol bol bitki çayı için.
*C vitamin içeren ürünler hem antioksidan etkileri hem da damar çeperine güçlendirdikleri için göz altı dokularını da destekleyecekler.
*Yaban mersini,kuş burnu,çilek,turunçgiller,soğan,üzüm extreleri hem güçlü birer antioksidan hem de kollojen elastin sentezini artırarak göz altı dokuyu desteklerler.
Şişlik ve morluklar için üretilen serumun içerisinde dolaşımı hızlandıran maddeler yoğundur, ama elastikiyeti artıran maddeler ve vardır.Çünkü morlukların azaltılması için bu bölgeye elastikiyet de lazımdır. Bu yüzden tüm firmaların morluk şişlik için ayrı, kırışıklar için ayrı konsantrasyonda serum ve ürünleri vardır.
Maden hassas cildiniz,kimyasallardan uzak ürünler seçmelisiniz.Peptidlerle çabuk ve güvenli çözüm alabilirsiniz.
Huiles&Baumes’in göz serumu, Rare Blossom’un göz kremi, Oht peptide göz serumu, Cellex-c high potency Serum,Skincode Cellular Prohibiting Eye serum, Darphin lifting and firming eye serum, Nuxe-Contour des yeux Prodigieux (krem), Nuxe Nuxuriance (serum) vb.
Kaynak;şifalı bitkiler-lila kutu-aktüel

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper bir yazi olmus! Benimkilerde diger cildime bakarak mor kaliyor maalesef : )

berrin dedi ki...

sağol tşkr edrim yorumun için :)

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba,
malesef benim göz altlarımda mor :((
göz altı kapatıcısı kullanmadan asla sokağa çıkmıyorum, göz altı kapatıcımla bir bütün oldum onsuz yapamıyorum...
bir çok ürün kullandım...
ama en son maybelin e karar verdim...
gerçekten çok kalıcı ve kaliteli akşama kadar duruyor, asla uçup gitmiyor...
benim göz altı morluklarım genetik doktor öyle söyledi, benim babamda da var ama erkekte o kadar göze batmıyor, bayan oluncca mutlaka kapatmak lazım...
bazen lazer ameliyatı olmayı bile düşünüyorum, morluklardan kurtulmak için...
ama kararsızım...
ne yapsam bilemiyorum...

berrin dedi ki...

canım senin kalıtsal o zaman çok güzel kapatıcalar var maybeline denemedim ama en çok mac ve bobbi brownun kapatıcı çok iyi diyorlar bir de onları denesen ameliyata hiç gerek yok bence:)

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Malesef bizde genetik bir olay bu göz altı morluğu :) Güzel bilgiler gerçekten, paylaşımınıza sağlık.

berrin dedi ki...

ben tşkr ederim çok mutlu oldum okuduğunuz ve beğendiğiniz için:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...