30 Mayıs 2012 Çarşamba

GÜZELLİĞİMİZ İÇİN FAYDALI BİTKİSEL YAĞLAR!

Acı Badem Yağı :
Yüksek miktarda şeker, protein ve amigdalin içerir. Soğuk havalarda meydana gelen cilt yıpranmalarına karşı önemli bir koruyucudur. Cildi makyaja hazırlar ve makyaj çıkartıcı olarak kullanılır. Badem yağının içeriği sayesinde cilde esneklik kazandırarak hamilelik öncesi ve sonrasında oluşan çatlakların kapanmasına yardımcı olur. Traş sonrası kullanıldığında ferahlık vererek cildin tahriş ve pul pul olmasını engeller.
Yatmadan önce, cildinizi acı badem yağı ile ovun. Sabah uyandığınızda ılık su ile duş alın. Cildinizin yumuşaklığına inanamayacaksınız.
Ahududu yağı :
İçeriğindeki yüksek C ve E vitamini sayesinde, cilt için onarıcı ve besleyici bir yağdır. Cilde iyice yedirilerek uygulanması ile daha parlak, lekesiz ve yumuşak bir cilt elde etmek mümkün.
Aloe Vera Yağı:
İşte size, binlerce yıldır bilinen ve doğal tedavi özellikleri nedeni ile en eski uygarlıklardan bu güne kullanılan bir bitki.
İçerisindeki doğal vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler sayesinde kan dolaşımını arttıran, ciltteki nem düzeyini sabitleyen, hücre jenerasyonu sağlayan, yanıkların iyileşmesi ve yara tedavisinde kullanılan, deri ülseri, egzama, sedef gibi hastalıklara da çözüm getiren bir bitki.
M.Ö. 1500 yılından beri güvenle kullanılan bu Afrika kökenli bitki, piyasadaki bir çok cilt temizleyici, duş jeli, şampuan ve bakım kreminin de içinde bulunmakta.
Avokado yağı :
Avokado yağı, avokado çekirdeklerinin sıvı distilasyon yöntemi kullanılarak ekstrakte edilmesinden elde edilmektedir. Avokado yağı A, B1, B2, pantothenik asit (B5), D, E vitaminleri ile lesitin ve yağ asitlerince zengindir.
Cildi nemlendirir ve selülitlere karşı etkilidir. Avokado yağının cildi besleyici ve kırışıklıkları önleyici özelliği vardır. Yağının yanında suyu da hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Egzama ve zamanla cilt kanserine dönüşme riski taşıyan bir cilt rahatsızlığı olan solar keratosiz tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir.
Aynısefa Yağı :
Cilt bakımında yüksek nemlendirici olarak kullanılır. Hassas ciltler için dengeleyici ve güçlendirici özellik taşır. Tahriş olan ciltlerde onarıcı etkiye sahiptir. Güneş ışınlarına karşı koruyucudur ve cildi nemlendirir. Bunun dışında varis, egzama, sivilce, mantar, pişik, isilik ve döküntü gibi cilt problemlerinde yardımcıdır.
Ceviz yağı :
Kuru ciltlerde yumuşatıcı ve besleyici olarak önerilir. Doğal nemlendirici olup, saç diplerini ve saçları beslemeye yarar. Bronzlaştırıcı olarak kullanılabilir.
Gül Yağı :
Cilde canlılık kazandırır ve gerginleştirir. Alerjik ve egzamalı ciltler için açık yaralar için önerilir. Makyaj temizler, ciltteki doğum lekelerini alır.
Hint Yağı :
Saç ve kirpikleri güçlendirerek, dökülmesini önlemeye yardımcı olur.
Kayısı Çekirdeği Yağı :
Hücre yenileyicidir. Nemlendirici olarak da kullanılabilir. Cilt ve göz çevresi kullanımında tatlı badem yağı ile karıştırılması önerilir; hassas ciltlerde yanma yapabilir.
Kayısı Yağı :
Yüz temizliğinde kullanılması tavsiye edilir. Akneleri temizler, cilde canlılık sağlamaya yardımcı olur. Nemlendirici özelliği ile yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan kırışıklıkları gidermek için de kullanılabilir.
Susam Yağı :
Kuru ciltleri nemlendirmenin yanı sıra; kirpik, kaş ve saçlarda rahatlıkla kullanılır. Beslenmesini, parlamasını ve daha gür çıkmasını sağlar.
Tatlı Badem Yağı :
Kuru ve çatlak ciltler üzerinde olumlu etkileleri yanında pürüzleri gidermede de kullanılabilir. Ayrıca besleyici özelliğinden dolayı saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Her cilde, özellikle hassas ve kuru ciltlere uygulanabilir.
Kuşburnu Yağı :
Kuşburnu çekirdeklerinde bulunan linoleik asit (Omega 6), linolenik asit (Omega 3) ve Retinol (Vitamin A) ile cilt hücrelerini beslediği için, cildin yenilenmesine yardımcı olur.
Cilt koruyucu, erken yaşlanma belirtilerini geciktirici, kırışıklıkları önleyici (özellikle göz ve ağız çevresi), sert hava iklimlerinden koruyucu ve hücre yenileyici etkisi bulunmaktadır.
Ylang Ylang Yağı :
Saç bakımının bütün ihtiyaçlarını sağlayacak kadar yüksek vitaminli bir bitkidir. Yağlı ciltlerde ve akne tedavisinde kullanımı önerilmektedir.
Yosun Yağı :
En büyük özelliği, göz altındaki morluklar ve koyu halkaların azaltması, kurumuş cildi tedavi etmesidir. Sıkılaştırıcı ve inceltici özelliği sayesinde kilo verdikten sonra ve doğum sonrasında olan sarkma ve çatlaklar için tavsiye edilir.

sevgiler..
sevgiler..

6 yorum:

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

Çok güzel bilgiler, işimize yarayacak.

Püskülün Belası Olmaya Geldi dedi ki...

ay şuan altn bulmus gıbı oldum bana akıl ver lütfen yüzümde kılcl damarlarım beli oluyor bildiğin işe yarar bir yağ var mı bunun için?





http://berrinnsbeautybag.blogspot.com

MullFashion dedi ki...

cok güzel bilgiler ve blog izlemeye aldım :)

berrin dedi ki...

yorumlarınız için herkese çok tşkr ederim..

berrin dedi ki...

kılcal damar yağ ile geçmez canım mutlaka doktorun tavsiyesi üzerine çözüm bulabilirsin benim bildiğim çözüm ise lazer..

Püskülün Belası Olmaya Geldi dedi ki...

tesekkur ederım tatlım ondan da korkuyorum bazen lazer de daha kotu yapabılıyormus:/



http://puskulunbelasiolmayageldim.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...