9 Mayıs 2012 Çarşamba

Güzellik için Bitkisel Çaylar?


Melisa (oğulotu) çayı
Hazırlama: Üzerine kaynar su döküp 10 dakika demlenmeye bırakın.
Doğru zaman: Gün içinde de içilebilir ama gevşetici özelliklerinden dolayı gece yatmadan önce alınması daha faydalıdır. Günde 2-3 çay fincanı.
Güzelliğe etkisi: Saçın güçlenmesine yardım eder, strese bağlı olarak ortaya çıkan saç ve cilt problemlerine karşı oldukça etkilidir.
Sağlığa etkisi: Tansiyon düşürücü, sinir sistemini dengeleyici, yatıştırıcı, uyku getirici, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahip. Hazımsızlık ve baş ağrısına karşı iyi, sıkıntı giderici ve ödem söktürücü özelliği vardır.
Dikkat: Düşük tansiyonda ve aşırı uyku hallerinde tüketilmemelidir.

Hazırlama: Üzerine kaynar su dökerek 5-10 dakika kadar demleyin.
Doğru zaman: Gün içinde tok karnına 1-2 çay fincanı.
Güzelliğe etkisi: Soluk ve cansız ciltlerde oldukça etkilidir; cildin canlanmasına yardımcı olur.
Sağlığa etkisi: İçsel sıkıntılarda ve mide, sindirim sistemi rahatsızlıklarında etkilidir.
Dikkat: Özellikle güneşsiz ve kısa kış günlerinde yararlıdır. Bu nedenle aşırı sıcak yaz günlerinde daha az tüketilmeli ya da gece içilmelidir.

Hazırlama: Suda 5 dakika kaynatın.
Doğru zaman: Gün içerisinde tok karnına 2-3 çay fincanı.
Güzelliğe etkisi: C vitamini içerdiği için kolajen oluşumuna katkıda bulunur. Egzamalı ve alerjik ciltleri sakinleştirir.
Sağlığa etkisi: İdrar söktürücü özellikleri vardır. Sivilce ve egzamaların iyileşmesine yardımcı olur. Hemoroid, enfeksiyon, soğuk algınlığı, yüksek kolesterol, varis, dolaşım bozukluklarına ve yorgunluğa karşı oldukça etkilidir.
Dikkat: Mide asidi sorunu olanlarda çok açık ve tok karnına içilmelidir.
.
Adaçayı
Hazırlama: Kaynar su döküp, 2-3 dakika bekletin.
Doğru zaman: Uyarıcı özelliklerinden dolayı sabah ve öğlen 2-3 çay fincanı için.
Güzelliğe etkisi: Cilt sağlığı ve güzelliğinde etkin bir role sahip. Cildi enfeksiyonlara karşı korur. Menopoz döneminde cildin yaşlanmasını yavaşlatır.
 Doğal östrojen benzeri maddeleri içeren bir bitki. Vücudun direncini artırır, enfeksiyonlara karşı korur ve zihni açar. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısına çare olduğu gibi hazım sisteminin düzgün çalışmasını da sağlar. Kanı temizle
Dikkat: Uzun süre kaynatılırsa, toksik etki yaparak zararlı olabilir. Aşırı kullanımda tansiyonu yükseltebilir. Döl yatağı kaslarını uyardığı için hamilelikte fazla tüketilmesi önerilmez.
için rezene
Soluk bir cilde çare olarak; anason, rezene ve lavanta karışımı çayların tüketilmesi lazım. Cildin soluk olmasının nedeni yorgunluk veya dolaşım bozukluğuysa, papatya ve biberiye çayları da tercih edilebiliyor.
Dikkat edilmesi gereken nokta, çaylar tüketilirken kişinin metabolizmasını tanıması yani bilinçli olması. Örneğin, kuşburnunda yüksek miktarda potasyum vardır; dolayısıyla potasyum dengelerini bozabileceğinden, böbrek hastalarının bu çayı tüketmemeleri gerekir.
Şifalı bitkilerle ilgili bu tür olumsuzluklar çok ciddi sonuçlar doğurmasa da, beden metabolizmasının tanınması için bir kere olsun bir uzmandan yardım alınması en doğru hareket olacaktır.
Ihlamur çayı
Hazırlama: Bir tutam ıhlamuru, hafifçe kaynattıktan sonra 10 dakika demleyin.
Doğru zaman: Demlediğiniz bu ıhlamurdan, gün içinde 2-3 çay fincanı için.
Güzelliğe etkisi: Vücudun terlemesine neden olarak, zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Cildi nemlendirir.
: Göğsü yumuşatır, balgam söktürücüdür. Bronşit ve solunum yolu problemlerinde oldukça etkilidir. Vücuttaki her türlü salgıları artırır. Terletici ve sakinleştirici özellikleri vardır.
Dikkat:Çok sıcak havalarda ıhlamur içmeyin. Çünkü aşırı terlemeyle vücut ısısı ve salgıları daha da artırabilir.
.
kaynak sağlık ve güzellik.netten alıntıdır.
Ahmet Maranki Zayıflama Çayı Tarifi
Gerekli Malzemeler:
-30 gr ayrık kökü,
-30 gr mısır püskülü
-30 gr arpa,
-15-20 tane kiraz sapı
Hazırlanışı: 1 kilogram suyun içine malzemeleri koyun. 10 dakika kaynatın. Soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra suyunu süzün. Bu zayıflama çayını 1 gün içinde tüketmeniz gerekiyor.
Her gün bu zayıflama çayını yaparken, taze olarak hazırlayın. Ilık iken balla tatlandırılabilir veya limon sıkılabilirsiniz.
ısır Püskülü (Zea mays): Ortalama 2 metre boylarında, kökü kalın ve saçaklı, yaprakları şerit gibi uzun, sert ve sivri olan bir bitki olan mısırın meyvelerinin ucundaki saçaklardır. Mısır püskülü bol miktarda potasyum, sodyum ve kalsiyum içerir. Mısır püskülünde ayrıca, yağ, reçine, şekerler ve allantoin bulunur.
Mısır Püskülünün Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İdrar yollarını temizler ve idrar söktürür. Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır. Böbrek iltihabı, romatizma ve gut hastalıklarına karşı etkilidir. Ödemleri giderir. İdrar yollarındaki ve mesanedeki taşları düşürür. Sinirleri yatıştırır.
Mısır Püskülü Nasıl Kullanılır? 1 tatlı kaşığı kadar kıyılmış mısır püskülünün 1 su bardağı kaynamış suda 4-5 dakika demlendikten sonra süzülmesiyle hazırlanan mısır püskülü çayı dahilen ve genellikle yemeklerden önce günde 2-3 kez içmek suretiyle kullanılabilir. Mısır püskülü çayı, zayıflamaya yardımcı bir diğer bitki olan kiraz sapı ile birlikte de kullanılmaktadır.

PapatyanınFaydaları nelerdir?

Papatya bir çok rahatsızlığın tedavisinde topikal ya da papatya çayı biçiminde ağızdan alınarak kullanılabilir:
  • Uykusuzluk ve diğer uyku bozuklukları
  • Anksiyete ve Panik Atak
  • Kas tonusunu geliştirmede (Vücut geliştirmeciler için bitkisel çay olarak ta bilinir)
  • Yaralar, yanıklar, ve sıyrıklar
  • Sedef, egzama, su çiçeği ve pişik gibi cilt hastalıkları
  • Adet krampları, mide gribi , reflü, gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıkları
  • Bebeklerde papatya çayının faydaları daha çok kolit sancısını giderici özelliği ile öne çıkar. Rezene çayı da papatya çayına benzer faydalar sağlar.

Cilt Beyazlatmak için Papatya ÇayıPapatya cilt beyazlatıcı bitkisel bir etkiye sahip olup cildinizi tonunu açar. Kullanımı da oldukça basit. 3 adet Papatya çayı poşetini iki litre suya atarak kaynatıyoruz. Daha sonra papatya çayını bir tencereye dökerek bu iki litrelik suyun buharını yüzümüze tutuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kaynar vaziyette değil de 7- 10 dakika bekledikten sonra suyu hafif ılıtarak buharını yüze uygulamadır. Diğer yandan koltuk altı ve genital bölge kararmasına karşı da cilt beyazlatmak için banyo suyuna 2 litre papatya çayı ilave edilebilir

Göz Çevresi Siyah Halkaların Azaltılması

Papatya çayının göz yorgunluğu ve göz çevresindeki koyu halkaları azaltmaya yardımcı olduğu da tespit edilmiştir. Bunun için basit bir bitkisel çözüm yapılabilir. Ilık suya 2 adet poşet papatya çayı ilave edeceğiz. 5 dakika sonra, sudan çay poşetlerini çıkartıp oda sıcaklığına kadar soğutuyoruz. Sonra kompres bir olarak göz çevremize yerleştirerek 25-30 dakika kadar bekletiyoruz


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...