6 Mayıs 2012 Pazar

İtalya sesto calende-milano

Yaklaşık 8 gündür italyanın kasabası olan sesto calende de idim .Eşimin işi geregi sürekli italyaya gidip gelmekteyiz.Benim için bir nebze de olsa kafa dinlemek  rahatlamak oluyor. bu sefer sesto  calende de kaldık küçük bir kasaba diyebiliriz için den ticino nehri geçmekte  ,kendi çapında sessiz sakin bir yer milanoya 55 km uzaklıkta ..eşimin işi gereği burada kalmak zorunda idik..:(aracınız yok ise trenle ulaşım mümkün onun dışında hiç bir şekilde bir yerlere gitmek imkansız  ne taksi ne otobüs hiç bir şey..uzak bir mesafeden  taksi bile çağırmak rezerve ile düşünün.. yaşlılar için ideal bir yer diyebilirim.. 4 günden fazla kalınacak bir yer değil.. benim için:)
haftanın 1 günü pazar kuruluyor pazarını gezerken ilginç bişiler vardır mutlaka desenizde inanın hiç bir şey yok kıyafetler bizim türkiyenin en dandik  sosyete pazarından bile daha da kötü inanılır gibi değil.. o kıyafetler ayakkabılar :)) sesto calende her ne kadar küçük bir kasaba olsada için de 5 parmağı geçmeyen kaliteli butikler var fakat kıyafetler hep aynı üstelik türkiyede de bulanabilnecek ama burda 2 katına neredeyse..onun için alışveriş  yapmak mantksız.. burada..kaldığımız 3RE otel butik bir otel buranın en iyi oteli çok temizdi yemekleri güzeldi fakat kahvaltıları ve et yemekleri benim için facia diyebilirim ..bol bol tiramisu ve ravioli yedim herkiside muhteşem muhteşemmdiiii..
italya da çalışma kanunundan dolayı mağazalar sabah 10.30 açılıyor ve öğlen 12  yarım gibi kapanıyor sonra 15.30 açılıyor 7 -7,5 gibi kapanıyor zaten ülke ekonomisi batmış durumda ..sürekli bir relax durumları var.. bunlarda stres  falan yokk..
Ayrıca burda kendi aracınız yok ise tren dışın da  ulaşım söz konusu değil ne taxi ne otobüs yokk..
taxi yi  civar merkezlerden çağırmak mümkün önceden rezerve yapmanız lazım..
bizim burda olsaaa taksi dolmuş metrobüs...:)ülkemi hiç bir şeye değişmem kesinlikle!!!
İtalyaya gidipte Milanoya gitmemek olmazdı tabi milona da belli başla en baba markaların dükkanların da en çok japon ve çinliler alşıveriş yapıyorlar dı kendi halkı aynı bizler gibi mango,zara,h&m en çok buralar tıklış tıklıştı... Burda ne varsa orda da aynı burda 20 tl verip alıyorsanız orda aynı şeyi 40 tl ye alıyorsunuz tek fark bu..o yüzdenn çok değişik diyebileceğim hiç bir şey yok.. temmuz yada ağustosta indirim zamanları var ayrıca milano  çevresin de ve güney italya tarafların da outlet kasabaları var  bir daha ki sefere oraları gezmeyi düşünüyoruz.. milano gözümüz de fazla büyütüyoruz aman aman denecek hiç bir şeyi yok  binaların yapılışları o görkemliliği dışında ..milanoya nazaran venedik çok daha güzel gelmişti bana ... Parası çok olan için güzeldir mutlaka..
benim için güzelkısa bir tail oldu..size kendi çektiğim bir kaç resimleri de göstermek istedim..
sevgiler:)


ca





2 yorum:

onorr dedi ki...

güzel bir gezi postu olmuş, İtalya'da Como'yu merak ediyorum ben de, belki bir gün giderim ;)

berrin dedi ki...

çok teşekkür ederim 6 ay sonra yine gidicem inşallah sen de gidersin:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...