19 Mayıs 2012 Cumartesi

İtalya-venedik!

Geçen yaz ve bu mayıs ta italyadaydım . italyanın en çok beğendiğim şehirlerin de venedikteyiz. venediğin inanılmaz bir büyüsü var dünyanın nadir şehirlerinden bir tanesidir bence.. venediğe gidipte San Marco meydanını,San Marco bazilikasını,büyük kanalı,saat kulesini,çan kulesini gidipte görmemek olmaz diye düşünüyorum.Kendine has ev mimarisi ,hepsi birbirinden güzel renklere boyanmış suların için de ki evlere baka kalırsınız..bu evlerin kapıları suya açılır.Grand kanaldan turunuza devam ederken buraya açılan küçük kanalcıkları görürsünüz , bazıları sadece gondolların girebileceği genişliktedir.Yolunuz her iki yakasında kimisi baston şekerler gibi boyanmış kimi de ham kütük kazıklar görürsünüz ki bunlar teknelerin park yerleridir.sular gondollar,köprüler derken san marco meydanı katedral, kiliseler, Campanelli, Dükler sarayı ve diğer ihtişamlı binalar Venedik'in bitmeyen güzellikleri olarak kendilerini gösterir.....
Bunun dışın ravioli ve pizza yemenizi tavsiye ederim muhteşemmm !!hayatınızda böyle pizza yememişsinizdir burdaki yediğimiz pizzalarla uzaktan yakından alakası yok..





Venedikte birbirinden güzel, mağazalar ,makarna dükkanları mask shoplar , bunun dışında zenci sokak satıcıları ellerin de takilt marka çantalar eğer yanlışlıkla göz temasında   bulunursanız YANDINIZ!!peşinizden ayrılmıyorlar gondolların binildiği yerde en çok hediyelik eşya satın alabileceğiniz ufak shoplar var burda anahtarlık vs.. ufak tefek venedik yazılı bir sürü hediyelik eşyalar bulmanız mümkün..
gondol 'a binmek biraz pahallı ayrıca kanalın suyu baya pisti :)ama yinede güzelll!!







Tam anlamıyla sizi büyüleyen bir şehir insan bir yandan düşünüyor neden bu şehir sular altında diye değilmi;bunun sebebide ;6 yüzyıl önce Venedikliler kendilerini karadan gelebilecek saldırılara karşı önemli akarsuların yönünü değiştirerek korumuştur.Bu akarsuları lagüne doğru yönlendirmişler ve böylece şehrin etrafını sularla kaplamasına izin vermişlerdir.20. yüzyılda artezyen kuyuları yerel endüstri için su sağlarken battığında Venedik batmaya başlamıştır .bunun sebebi de yeraltı sularının çıkarılması olduğu anlaşılmıştır.Artezyen kuyularının kullanılması 196o tan sonra yasaklanmış ama halen bu şehir sular altında kalma ihtimali vardır..

2 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Bir gün görmeyi umuyorum.

berrin dedi ki...

inşallah görürsün canım çok güzel bir ülke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...